Medová torta LAURA

Recept Jasmíny Aleksanjan.

Suroviny:

Krém:

400 ml             mlieko
200 g               prírodný cukor
75 g                 celozrnná pšeničná múka
250 g               maslo 

Cesto:

30 g                 Vajahit
200g                prírodný cukor
120 ml             voda
50 g                 maslo
50g                  med
250 g               celozrnná pšeničná múka 

Kakaová poleva

1 ½ PL            kakao
2 PL                mlieko
20 g                maslo
2 PL                cukor
100 g              vlašské orechy

Postup:

Mlieko, prírodný cukor a celozrnnú pšeničnú múku dáme do hrnca a pri stálom miešaní privedieme do varu do doby, kým všetko zhustne a stane sa z toho hustý puding. Necháme vychladnúť.

Do ďalšej misky dáme maslo a vyšľaháme na jemný krém.. K maslu postupne pridávame vychladený puding a šľaháme tak dlho, kým nemáme hladký krém.

Cesto:

Všetky suroviny dáme do misky a necháme 10 až 15 minút nad parou. Potom preložíme a necháme vychladnúť, pri stálom miešaní pridáme 250 g múky. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých dielov a roztrieme na papier na pečenie (5 ks papiera a cca. 50 mm vysoké cesto). Pečieme vo vyhriatej rúre na 250°C cca. 5 až 7 minút. Cesto s krémom spojíme na hotový korpus, pridáme 100 g nadrobno nasekaných vlašských orechov a kakaovú polevu.

Používaním stránok prevádzkovaných TV JOJ súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.